Washington dag 2.
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg deBrouwertjes
13 Oktober 2019 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
We zijn met een Uber hier naar toe gegaan. Dat was voor ons een nieuwe ervaring. Man wat gaat dat eenvoudig. App downloaden, betaalgegevens invoeren, adres waar je naar toe wil invoeren en hup, daar komt je vervoer aan.
Aangekomen bij de begraafplaats zijn we naar het graf van de onbekende soldaat gelopen. Hier loopt nog een wacht rond die elk uur gewisseld wordt. We waren er op tijd om dit mee te maken. Dit gaat nog steeds zeer officieel en met heel veel discipline.
Na het wisselen van de wacht werden er twee kransen gelegd. Ook dit ging weer volgens een protocol, met het geluid van de last post erbij. Dit werd natuurlijk live gespeeld.
Daarna zijn we naar het graf van president John F. Kennedy en zijn vrouw gelopen.
Nadat allemaal op ons gemak bekeken te hebben, zijn we met een Uber naar een winkelcentrum gegaan. Er moet toch wat geshopt worden. Na een lunch en shoppen besloten om nog op zoek te gaan naar Het Marine Corps War Memorial. Dit is heel bekend als je de foto ziet herken je het. Dit hebben we ook met een Uber gedaan. Bleek langs het Arlington National Cemetery te liggen waar we vanmorgen waren geweest. Foutje.
Langs dit Memorial staat een carillon. Ja dit is door ons Nederlanders geschonken, als bedankje voor de hulp tijdens de bevrijding. Wilhelmina heeft het hier onthuld samen met president Truman.
Hierna over de Arlington Memorial bridge gelopen richting The Mall. Van hieruit met een Uber weer terug naar het hotel. Inderdaad veel gebruik gemaakt van Uber.
Al met al heel veel gezien van Washington. Ook diverse bekende scène uit de openingstune van House of Cards. Dit is ook een geweldige stad, die veel rustiger is dan New York.
14 Oktober 2019 - 07:54
Fam. V.d. Velden.:
Nou nou wat hebben jullie veel gezien. Goede reis terug. ✈️