River Kwai
Door: deBrouwertjes
Blijf op de hoogte en volg deBrouwertjes
12 September 2024 | Thailand, Kanchanaburi
Na een korte nacht, zijn we vanmorgen om 06:15 uur opgehaald bij het hotel voor een rit langs diverse hoogtepunten met als einddoel de river Kwai.
Als eerste zijn we gestopt bij de markt die bekend staat om de trein die daar dwars doorheen rijdt. Een erg drukke markt, waar om 08:25 het sein wordt gegeven dat over 5 minuten het spoor vrij moet zijn. Iedereen moet een plaatsje zoeken achter de rode lijn. De marktlui ruimen hun spullen op, wachten op de trein, en bouwen meteen weer op. Wat gaaf om dit te zien.
Terug in het busje, zijn we doorgereden naar het Wangen treinstation, om hier op te trein te stappen richting Kanchanaburi. Dit is de eerste stop na de Tham Krasae railway bridge. De rit duurde ongeveer 45 minuten en het laatste stuk was langs de river Kwai. Hier hebben we genoten van een lunch.
Na de lunch zijn we doorgereden naar het HellFire Pass interpretive center. Nadat we eerst een filmpje hadden gekeken en door het museum gelopen, zijn we naar buiten gegaan om een stukje over de oude route te lopen. Daar is nu een herdenkings monument. Zeer indrukwekkend wat hier allemaal gebeurd is.
Daarna zijn we doorgereden naar een haven waar al een longtail boat klaar lag voor ons. We zijn met 8 personen naar de river Kwai jungle rafts gebracht. Dit zijn hele mooie huisjes op het water, maar wel met helemaal niets zeg maar. Geen stroom of heet water. Ben benieuwd hoe dit gaat bevallen.
12 September 2024 - 19:05
Lucien V D Velden:
Wat veel foto s. Heel mooi